Altın uzaydan gelmiştir.
Jeologlara göre dünyada bulunan altınların neredeyse tümü tarih öncesi çağlarda yaşanmış meteor yağmurları sırasında yeryüzüne düşmüştür.
Altın yenebilir!
Altın, ağır metallerden olmasına rağmen zehirli değildir. Özel işlemden geçmiş düşük miktarlarda altın yiyecek ve içeceklerin içerisinde karşımıza çıkabilir.
Vücudumuzda altın var!
İnsan vücudunda yaklaşık 0.2 miligram altın bulunmaktadır. Bu altının çoğu kanımızdadır.
Rengi çok özel.
Sarı veya “altın rengi” olan tek metal altındır.
Ayar ne demektir?
Ayar, altının saflık oranını belirtir. Bazı kaynaklarda “karat” olarak da kullanıldığını görebilirsiniz. 24 ayar altın yüzde 99.99 saflık oranına sahiptir. Ayar oranı daha düşük altınlar farklı metallerle karıştırılmaktadır.
Kullanım alanı bol.
Altın; uzay araştırmaları, bilişim, sağlık, havacılık sektörü gibi pek çok alanda kullanılır. Bilimde altının rolünü anlattığımız yazımız için buraya tıkla!
Otomattan bile alınıyor.
2010 yılında Abu Dabi’de dünyanın ilk altın otomatı kullanılmaya başlandı. Otomattaki fiyatlar piyasa değerine göre güncellenmekte. Tabii otomatın kendisi de altından yapılma!
Au ne demek?
Altın elementinin sembolü olan “Au” Latince altın demek olan “aurum” kelimesinden gelir. Aurum, “ışıldayan şafak” ya da “gün doğumunun parıltısı” anlamına gelir.
Altın Peşinde: Parker'ın Yolu tüm bölümleriyle DMAX.COM.TR'de!