1. İyi bir barbekü.
İhtiyaçlarınızı karşılayan bir barbeküye yatırım yapın! Kullanım kolaylığını, tercih ettiğiniz tatları ve kaç kişi olacağınızı düşünün. Çünkü bu, ihtiyacınız olan boyutu ve gaz mı yoksa odun kömürünün mü sizin için en iyisi olduğunu belirleyecektir. Gazlı barbeküler kömürden daha kolay yakılır, kullanılır ve temizlenir. Ancak kömür barbeküleri daha ucuzdur ve dumanlı barbekü tadı ile yiyecekleri daha fazla lezzetlendirir. Bir kömür mangalının optimum pişirme sıcaklığına ulaşması 40 dakikaya kadar sürebilirken, gazlarda bu anlıktır.
2. Tüp veya hızlı yakıcı.
Barbekü yakıtını unutmayın! Gazlı barbekü için, küçük piknik tüplerini mangal kömürü içinse hızlı yakıcıya ihtiyacınız olacak. Kibritleri veya çakmağı da hatırlatalım.
3. Kömür bacası.
Bu yalnızca kömür barbekü kullananlar içindir. Bir baca, bir odun kömürünün optimum pişirme sıcaklığına ulaşması için geçen süreyi büyük ölçüde hızlandıracaktır.
4. Mutfak gereçleri.
Uzun saplı mutfak gereçleri, ellerinizi sıcak ızgaradan uzak tutarak yanıklara karşı korur ve pişirdiklerinizin tadına bakmanıza olanak tanır. Yiyecekleri sıcak ızgara etrafında güvenli bir şekilde hareket ettirmek için uzun saplı bir spatula, maşa ve çatal gerekli. Ayrıca bıçaklara, turşu fırçasına, birkaç doğrama tahtasına ve bir önlüğe ihtiyacınız olacak.
5. Et termometresi.
Etin tamamen piştiğinden emin olmak çok önemlidir. Barbeküde dışını yakıp içini pişirmek çok karşılaşılan bir durumdur. Bu yüzden, bir et termometresi, iç kısmın pişip pişmediğini anlamanıza yardımcı olacaktır. Pişmiş tavuğun iç sıcaklığı 165 derece iken sığır etininki 145 derecedir.
6. Barbekü ızgara fırçası.
Barbekü ızgaranızın uygun bir fırça ile temizlenmesi, ızgaranın ömrünü uzatacak ve bir sonraki pişirmede yemeğinizin tadını iyileştirecektir. Izgaralarınızı, kalıntıları ve yanmış yiyecekleri çıkarmak için hâlâ sıcakken fırçalayın. Paslanmaz çelik veya porselen ızgara için, yüzeyi çizmeyeceğinden pirinç kıllı bir fırça kullanın. Dökme demir bir ızgara içinse sert bir tel fırça gereklidir.
7. Bahçe mobilyaları.
Rahatlık, barbekü yapmanın anahtar kelimesidir. Siz ve misafirleriniz için yeterli miktarda sandalye ve masaya ihtiyacınız olacak. Piknik halıları, çocuklar için daha fazla yer açmanın eğlenceli ve kolay bir yoludur. Masa örtüleri, mumlar ve taze çiçek vazoları gibi aksesuarlar fark yaratır. Son olarak, müzik setinizi unutmayın!
8. Dış mekan aydınlatması.
Güneş battıktan sonra da eğlenceye devam etmek istiyorsanız dış mekan aydınlatmaları kullanmalısınız.
9. Barbekü malzemeleri.
Yiyecek, içecek ve çeşnilerin yanı sıra kağıt havlu/peçete ve temizlik malzemelerini de ihtiyaç listenize yazın. Yeterli bardak ve tabağınız var mı veya kağıt tabak ve tek kullanımlık bardak mı alınacak? Tüm bunları gözden geçirin.