Kırmızı dipli mum
Kırmızı dipli mum, Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin davet simgesidir. Geleneğe göre pehlivanlar ve tanınmış kişiler güreşlere Kırkpınar Ağası tarafından gönderilen bu mum aracılığıyla davet edilir. Geçmişte iletişim araçlarının eksikliğinden bu yöntem kullanılsa da günümüzde bir sembol olarak varlığını sürdürmektedir.
Davul zurna
Yağlı güreşler ve davul zurna birbiri olmadan düşünülemez. Yüzyıllardır kültürümüzün parçası olan enstrümanlar müsabakalar boyunca heyecanı hat safhada tutar. Davul zurna ekibinin performansına güreş havaları denir.
Selimiye Cami
Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin geleneklerinden biri de Selimiye Camii’nde ibadettir. Müsabakalara katılmak için Edirne’ye giden pehlivanlar hep beraber tarihi camide cuma namazı kılar.
Kabir ziyareti
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne katılan pehlivanların başka bir geleneği de kabir ziyaretidir. Pehlivanlar, güreş başlamadan önce efsaneleşmiş pehlivanlardan Adalı Halil’in Kasımpaşa Camii’nde bulunan kabrini ziyaret eder.
Kırkpınar Marşı
Küçüklüğünden beri güreşlerin hayranı olan Beyazıt Sansı’nın 1995 yılında yazmış olduğu Kırkpınar Marşı, 2004 yılından beri müsabakaların resmi marşı olarak kabul edilmektedir.