Deneysel bir hava durumu uyarı sistemini test ederken hayatlarını riske atan fırtına takipçilerini izleyeceğimiz Kasırgalar sinemalarda!

Kasırgalar, orman yangınları, fırtınalar ve daha birçok şok edici doğal afetin sarsıcı görüntüleri daha önce hiç görülmemiş çekimlerin yer aldığı yeni program Fırtınanın Kalbinde Salı 21.00'de DMAX'te.

İşte tüm zamanların en etkili kasırgalarından bazıları.

Büyük Bhola Kasırgası (1970)

Yer: Doğu Pakistan (şimdi Bangladeş) ve Batı Bengal, Hindistan

Etki: Bu kasırga, tarihte kaydedilen en ölümcül kasırgadır. Yaklaşık 10 metreye ulaşan dalgalar kıyı bölgelerini sular altında bıraktı ve milyonlarca insanı evsiz bıraktı. Ölü sayısının 300,000 ile 500,000 arasında olduğunu düşünülüyor. Bu felaket, Bangladeş'in bağımsızlık hareketini de tetikledi.

Tarihin en yıkıcı kasırgaları

Galveston Kasırgası (1900)

Yer: Galveston, Teksas, ABD

Etki: ABD tarihindeki en ölümcül kasırgadır. Şehirdeki evlerin büyük çoğunluğu yıkıldı ve şehrin altyapısı tamamen harap oldu. Kasırga sonrasında Galveston, ekonomik olarak büyük bir darbe aldı ve hiçbir zaman eski gücüne kavuşamadı.

Tarihin en yıkıcı kasırgaları

Katrina Kasırgası (2005)

Yer: ABD'nin Güneydoğu Kıyıları

Etki: ABD tarihinin en maliyetli kasırgasıdır. New Orleans başta olmak üzere birçok şehirde büyük hasara yol açtı. Levellerin (barajlar) çökmesi nedeniyle New Orleans'ın büyük bir kısmı sular altında kaldı. Tahmini hasar maliyeti 125 milyar doları buldu.

Tarihin en yıkıcı kasırgaları

Haiyan Tayfunu (2013)

Yer: Filipinler

Etki: Dünyanın gördüğü en güçlü tropikal siklonlardan biri olarak kabul edilir. Rüzgar hızları saatte 315 kilometreyi buldu ve büyük çaplı yıkımlara yol açtı. Milyonlarca insan evsiz kaldı ve ülkenin ekonomisi büyük zarar gördü.

Tarihin en yıkıcı kasırgaları

Mitch Kasırgası (1998)

Yer: Orta Amerika (Honduras ve Nikaragua başta olmak üzere)

Etki: Özellikle Honduras ve Nikaragua’da büyük yıkımlara neden oldu. Sel ve toprak kaymaları nedeniyle binlerce insan öldü ve yüz binlerce insan evsiz kaldı. Bölgenin altyapısı ciddi şekilde zarar gördü.

Tarihin en yıkıcı kasırgaları