Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda atıcılık dalında Şevval İlayda Tarhan ve Yusuf Dikeç ikilisi ülkemizde gümüş madalya getirdi.

Milli atıcı Yusuf Dikeç kimdir?

10m Havalı Tabanca karma takımımızın kazandırdığı bu madalya, Olimpiyat tarihimizin atıcılık dalındaki ilk madalyası.

Milli atıcı Yusuf Dikeç kimdir?

Milli atıcımız Yusuf Dikeç’in rakibinin tam tersi olarak ekipman kullanmadan, eli cebinde yaptığı karizmatik atışı tüm dünyanın gündemine oturdu.

 

 

 

 

 

 

 

Yusuf Dikeç kimdir?

Dikeç, Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş rütbesine sahip bir asker. 51 yaşındaki atıcı Jandarma Gücü Spor Kulübü’ne bağlı. 

Milli sporcu 2008 Pekin, 2012 Londra, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda yer aldı, 2013 Akdeniz Oyunları’nda ise ülkemize bir altın ve bir gümüş madalya kazandırdı.

Dikeç, ekipman kullanmamasına dair “Benim kendi tercihim. Tüm dünya atışlarını tek gözle yaparken ben çift gözle yapıyorum. Bunu çok araştırdım ve daha sağlıklı atılabildiğini gördüm.” sözlerini kullandı.

Olimpiyatlar'ın tüm coşkusu Warner Bros. Discovery kanallarında! Eurosport 1 ve Eurosport 2’ye ek olarak BluTV ve S Sport Plus’ta yer alacak 7 adet Eurosport Olimpiyat pop-up kanalı ile TV+ Eurosport 4K Olimpiyat kanalında dev organizasyonu izleyebilirsiniz.

Olimpiyatlar'a dair tüm kanal bilgileri için buraya tıkla.